Karelia-ammattikorkeakoulussa suoritettiin ennätysmäärä tutkintoja vuonna 2020

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistui vuonna 2020 ennätysmäärä opiskelijoita. Suoritettujen tutkintojen määrä Kareliassa oli vuonna 2020 yhteensä 759, mikä on historian korkein tulos. Ammattikorkeakoulututkintoja suoritettiin 662 ja ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja 97.

  • Tämä on hieno tulos. Vuosi 2020 oli koronan takia poikkeuksellinen vuosi. Pyrimme keskittymään siihen, että koronakriisin vaikutukset eivät hidastaisi valmistumista. Karelian henkilöstö ja opiskelijat ovat tehneet hienoa työtä poikkeuksellisena aikana ja vaativissa olosuhteissa. Korkeakouluilta odotetaan entistä enemmän osaavia ammattilaisia työelämän tarpeeseen ja Karelia on vastannut hyvin tähän tavoitteeseen, kertoo vararehtori Pekka Auvinen.

Suoritettujen ammattikorkeakoulututkintojen määrä kasvoi erityisesti sosiaalialalla, fysioterapiassa ja liiketaloudessa. Myös määräajassa valmistuneiden osuus oli korkea (64,7 %).  Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen määrä oli historian korkein, ja kasvoi erityisesti sosiaali- ja terveysalan kehittämisen johtamisen sekä johtamisen ja liiketoimintaosaamisen koulutuksissa.

Karelian suhteellinen osuus amk-tutkintojen kokonaismäärästä kasvoi. Opetus- ja kulttuuriministeriön Karelialle asettamat tutkintotavoitteet ylitettiin selvästi. Karelialle asetettu tutkintotavoite vuodelle 2020 oli 645 ammattikorkeakoulututkintoja ja 61 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.