Päivätoteutus
- Kevään yhteishaku: Opiskelupaikat 25
- Tutkinnon laajuus 240 opintopistettä
- Kesto 4 lukuvuotta
- Tutkintonimike Terveydenhoitaja (AMK)
- Koulutuspaikkana Tikkarinne-kampus
- Opetus on pääsääntöisesti päiväopetusta klo 8 – 18. Jokaisella lukukaudella on 4 – 10 viikkoa harjoittelua sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä.
Hakeminen
- Kevään yhteishaku 16. – 30.3.2022
- Opiskelijavalinta: AMK-opiskelijavalinta 18, yo-todistusvalinta 5, ammatillinen todistusvalinta 2
- Lue lisää valintaperusteista ja valintatavoista
- Lue lisää hakemisesta
- Tutustu opetussuunnitelmaan
Alan asiantuntijuutta tarvitaan koko ajan enemmän
Väestön ikääntyessä myös ennaltaehkäisevän hoitotyön rooli kasvaa, ja alan asiantuntijuutta tarvitaan koko ajan enemmän. Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneena terveydenhoitajana olet kansanterveystyön ammattilainen ja pystyt vaikuttamaan eri-ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten hyvinvointiin.
Karelia amk:n terveydenhoitajaopinnoissa saat kattavan tietoperustan ja opit organisointi- ja ongelmienratkaisutaitoja sekä hallitsemaan erilaisia hoitotilanteita. Opinnoissa korostuvat hyvä työmoraali sekä eettiset ja ammatilliset päätöksentekotaidot.
Terveydenhoitaja työelämässä
Karelia-amk:n terveydenhoitajana sinulla on sekä terveydenhoitajan että sairaanhoitajan pätevyys. Voit näin ollen työskennellä muun muassa perhesuunnittelu- ja äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, ikäihmisten terveydenhuollossa, kotihoidossa, sairaalassa ja järjestöissä. Lisäksi terveydenhoitajan tutkinto mahdollistaa työskentelyn EU-alueella ilman lisäkoulutusta.
Terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan ohella voit työllistyä muun muassa projektipäälliköksi, projektityöntekijäksi, terveyssuunnittelijaksi, terveysvalmentajaksi, lääke-edustajaksi, tutkimushoitajaksi, asiakasneuvojaksi, palveluohjaajaksi tai toiminnanjohtajaksi.

”Terveydenhoitajan opinnoista ihmisläheisiin työtehtäviin”
Olen kotoisin Pohjois-Savosta Sonkajärveltä, mutta Joensuuhun olen muuttanut jo 2016. Olen kotiutunut Joensuuhun todella hyvin, kaupunki tuntuu juuri sopivan kokoiselta pienen maalaiskunnan jälkeen ja kaikki palvelut ovat täällä helposti saatavilla. Kuljenkin lähes aina polkupyörällä paikasta toiseen, kertoo terveydenhoitajaopiskelija Reetta Hyttinen.