Oletko työnhakija, jolla on kesken jäänyt sairaanhoitaja (AMK) tutkinto? Haluatko vaihtaa restonomi (AMK), tradenomi (AMK) tai vaikkapa yhteisöpedagogi (AMK) tutkinnon sairaanhoitaja (AMK) tutkinnoksi? Kaipaako sairaanhoitaja opistoasteen tutkintosi päivitystä AMK-tasolle? Väliaikaisella lakimuutoksella ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen on nyt mahdollista työvoimakoulutuksen.
Koulutuksen tavoitteena on sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnon suorittamisen lisäksi työllistyä koulutusta vastaaviin tehtäviin.
Koulutuksen aloitus- ja päättymispäivät sekä mahdolliset tauot opinnoissa määräytyvät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (hops) mukaisesti. Hopsin mukaiset opinnot alkavat pääsääntöisesti 01/2022, mutta viimeistään 30.6.2022. Opintojen kesto on max. 18-24 kuukautta.
Koulutuksen toteuttaja ja koulutuspaikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne kampus, Joensuu
Kohderyhmä
TE-toimiston ja työllisyyskuntakokeilujen asiakkaat, joilla arvioidaan olevan mahdollista suorittaa sairaanhoitaja (AMK) -tutkinto 18-24 kuukauden aikana. Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla joku seuraavista:
- Keskeytynyt sairaanhoitaja (AMK) -tutkinto ja sen loppuun saattamisen arvioidaan olevan mahdollista 18 kuukaudessa. Tutkintoon hyväksyttäviä opintoja tulee olla suoritettuna vähintään 120 op ja niiden tulee olla alle 10 vuotta vanhoja. Opintojen keskeytymisestä tulee olla vähintään yksi (1) vuosi.
- Sairaanhoitajan opistoasteen tutkinto ja mahdollisuus suorittaa sairaanhoitaja (AMK) -tutkinto 24 kuukaudessa
- Aiempi sellainen korkeakoulututkinto, joka mahdollistaa sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnon suorittamisen 24 kuukauden aikana. Tälläisi tutkintoja voivat olla sosionomi (AMK), fysioterapeutti (AMK), geronomi (AMK), yhteisöpedagogi (AMK), tradenomi (AMK) tai restonomi (AMK) -tutkinnot. Aiempi tutkinto tulee olla alle 10 vuotta vanha.
Hakijalla tulee olla yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus sekä valmiudet korkeakouluopintoihin. Lisäksi hakijoiden tulee täyttää SORA-lainsäädännön mukaiset edellytykset sairaanhoitaja (AMK) tutkinto-opintoihin. Opinnot edellyttävät mm. omaa tietokonetta, toimivaa internet-yhteyttä sekä valmiutta osallistua tarvittaviin lähiopintoihin määritellyllä kampuksella.
Toteutus
Koulutuksessa suoritetaan tutkinnosta puuttuvat opetussuunnitelman mukaiset opinnot. Tutustu opetussuunnitelmaan https://opinto-opas.karelia.fi/. Mikäli hakijalla ei ole aikaisemmissa opinnoissa kielilain mukaisia korkeakoulututkinnolta vaadittuja (asetus 1129/2014 § 7) ruotsin ja englannin kielen opintoja, ne suoritetaan opinnoissa. Opiskelijoille laadittavasta henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta (hops) ilmenee suoritettavat opinnot, toteutustavat, paikka ja aikataulut. Opiskelijat integroidaan tutkinto-opiskeluryhmiin ja opinnot toteutuvat hopsin mukaisesti päivä- ja monimuotoryhmissä, harjoitteluna työpaikoilla, itsenäisinä ja verkko-opintoina sekä henkilökohtaisena ohjauksena ja ryhmäohjauksena.
Lähiopetus toteutetaan Karelian Tikkarinteen kampuksella Joensuussa. Tarvittaessa opintojen toteutuksessa hyödynnetään myös yhteistyöoppilaitosten (Xamk/Savonia) opintotarjontaa. Opinnot ovat kokopäivästä ja päätoimista opiskelua ja vaativat itsenäistä työotetta.
Opiskelijoiden tulee itse maksaa Kelalle ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon YTHS maksu (35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021).
Haku koulutukseen ja opiskelijavalinnat
Koulutukseen voi hakea 18.10.2021 – 30.4.2022 välisenä aikana.
Valintoja tehdään kuukausittain vuoden 2022 alusta alkaen. Aikataulu näiden osalta tarkentuu myöhemmin.
Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sekä TE-palvelujen että ammattikorkeakoulun (Opintopolku.fi) hakemukset. Toisen hakemuksen puuttuessa hakemusta ei voida käsitellä.
- Hae koulutukseen Oma asiointi – verkkopalvelussa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus TE-toimistoon tai kuntakokeilun toimistoon. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilun toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601.
- Hae koulutukseen Opintopolussa. Avaa hakulomake tästä.
Liitä hakemukseen:
- motivaatiokirje, katso ohje.
- ansioluettelo
- todistukset aiemmista opintosuorituksista/tutkinnoista
- työtodistukset, työkokemus osaamisestasi, jotka tukevat opintoja, joihin haet
Valinta-aikataulu on tiivis, joten SEURAA OMAN HAKEMUKSESI KÄSITTELYÄ NETISSÄ www.te-palvelut.fi – oma asiointi -> työvoimakoulutukseni tilanne. Näin saat nopeimmin tiedot valinnan vaiheista.
Opiskelijavalinta koostuu esivalinnasta, haastattelusta ja henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta. Esivalinnassa tarkastellaan sitä täyttyvätkö hakijan valintakriteerit (pohjakoulutus ja puuttuvien opintojen määrä) sekä onko opintojen suorittaminen mahdollista määritellyssä ajassa, joten täytä hakemuksesi huolellisesti ja liitä siihen pyydetyt liitteet. Haastatteluun kutsutaan esivalinnan perusteella. Ennen lopullista opiskelijavalintaa ammattikorkeakoulu laatii opiskelijalle tarkennetun henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, johon on määritelty suoritettavat opinnot ja niiden suoritusaika.
Erillishaku kuuluu yhden korkeakoulupaikan säännöksen piiriin. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.
Lue lisää yhden paikan säännöksestä.
Kun otat paikan vastaan tutkintoon johtavasta erillishausta, et ole enää ensikertalainen. Lue lisää ensikertalaisuudesta täältä.
Lisätietoja:
Sähköpostilla täydennyskoulutuksen toimisto hakijapalvelut@karelia.fi tai puhelimitse hakukoordinaattori Kirsi Kukkonen 050 408 8429.
Tietoa työvoimakoulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista
taloudellisista etuuksista saat ma-pe klo 9-16.15 valtakunnallisesta
Koulutusneuvonnasta, numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.