Tee ikäosaamisesi näkyväksi!
Suorita vähintään 10 opintopistettä ikäystävällisyyden osaamissalkkuopintoja ja hae itsellesi digitaalinen osaamismerkki! Ikäystävällisyyden osaamissalkkuopinnot ovat avoinna kaikille aihepiiristä kiinnostuneille. Avoimen ammattikorkeakoulun lisäksi opintoja tarjotaan Karelian tutkinto-opiskelijoille täydentävän osaamisen opintoina.
Mikä osaamismerkki on?
Osaamismerkki eli open badge on digitaalinen tapa tunnistaa ja tunnustaa merkin saajan osaamista. Osaamismerkki koostuu tunnistekuvasta ja siihen liitetystä tietosisällöstä. Merkin avulla osaamisesta tehdään näkyvää: voit liittää osaamismerkin esim. osaksi ansioluetteloasi, tai voit jakaa sen LinkedINissä tai muilla sosiaalisen median sivustoilla.
Miten osaamismerkki suoritetaan?
Ikäystävällisyyden osaamissalkkuun liittyvät opintojaksot ovat osa Karelia-ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen tarjontaa, ja niitä voi vapaasti suorittaa kuka tahansa ilman pohjakoulutusvaatimuksia.
Opintoja voi vapaasti suorittaa yksittäisinä opintojaksoina tai niiden yhdistelminä, vaikka ei tavoittelisi osaamismerkkiä. Mikäli kuitenkin haluat suorittaa osaamismerkin Ikäystävällisyyden osaamissalkun opintotarjonnasta, valittavanasi on kaksi merkkivaihtoehtoa:
Osaamismerkit: | Saavutettu osaaminen: |
---|---|
10 opintopisteen osaamismerkki* – Suorita Johdanto ikäystävällisyyteen (1 op) ‑opintojakso – Suorita vapaavalintaisia ikäystävällisyyden osaamissalkkuopintoja yhteensä vähintään 9 opintopisteen verran | Ymmärrät ikäosaamisen merkityksen erilaisissa toimintaympäristöissä. Osaat hahmottaa ikäystävällisyyden monialaisena ja ‑näkökulmaisena kehittämiskohteena. Tunnistat ikäystävällisyyden kehittämistarpeita. Liität oppimasi aiempaan osaamiseesi ja kokemukseesi. Osaat opiskella itseohjautuvasti verkossa. |
20 opintopisteen osaamismerkki* – Suorita Johdanto ikäystävällisyyteen (1 op) ‑opintojakso – Suorita vapaavalintaisia ikäystävällisyyden osaamissalkkuopintoja yhteensä vähintään 19 opintopisteen verran | Olet kehittänyt ikäosaamistasi ikäystävällisyyden osaamissalkku ‑opinnoissa. Hahmotat ikäystävällisyyden monialaisena ja ‑näkökulmaisena kehittämiskohteena. Tunnistat ikäystävällisyyden kehittämistarpeita. Liität oppimasi aiempaan osaamiseesi ja kokemukseesi. Osaat soveltaa oppimaasi omassa toimintaympäristössäsi. Osaat opiskella itseohjautuvasti verkossa. |
Kun olet suorittanut 10 opintopisteen osaamismerkin, voit halutessasi opiskella vielä 10 opintopistettä lisää, jonka jälkeen voit hakea 20 opintopisteen osaamismerkkiä.
Miten osaamismerkki haetaan?
Kun olet suorittanut valitsemasi merkin kriteerien mukaiset opinnot, hae merkkiä:
Hae 10 op osaamismerkkiä tästä
Hae 20 op osaamismerkkiä tästä
Ole ylpeä osaamisestasi ja näytä se muillekin! Voit jakaa tiedon suorittamastasi osaamismerkistä esimerkiksi somessa hashtageilla #ikäosaaja ja #ikäystävällisyys. Lisääthän osaamismerkkisi myös CV:n osaksi.