PULSSI – Kestävää hyvinvointia

PULSSI-PORTAALI » PULSSI – Kestävää hyvinvointia

Pulssi-portaali kertoo mitä Kareliassa tapahtuu juuri NYT näihin teemoihin liittyen. Kestävää hyvinvointia -teeman tuoreet artikkelit, videot ja podcastit löydät tästä.

  • Monialainen yhteistyö tuo uusia hyvintointia tukevia ratkaisuja

    , ,

    Karelia-ammattikorkeakoulun strateginen valinta ”Kestävää hyvinvointia väljästi asutulle alueelle” vuosille 2020–2030 on looginen jatkumo pitkäkestoisesta kehittämistyöstä ja toimintaympäristömme haasteiden tunnistamisesta. Pohjois-Karjala ikääntyy nopeaan tahtiin. Ilmiötä kuvaamaan luotiin jo vuonna 2009 uusi käsite – ikäosaaminen. Ikäosaamisen kehityskaari kiteyttää ammattikorkeakoulun TKI-toiminnan parhaimmillaan – se on työelämälähtöistä, monialaista, kansainvälistä ja sillä on vahva linkki koulutustehtävään. Nyt tavoitteemme on perustaa…

  • Artikkeli: Ergonomisella työaikasuunnittelulla tukea ikääntyvän työntekijän työhyvinvointiin

    ,

    Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää työvuorosuunnittelun työnkuormittavuutta ennen työaikalakia 1.1.2020 ja sen jälkeen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä, Siun sotessa. Kehittämisprosessin tavoitteena oli tuottaa tietoa kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen esimiehille ergonomisen työvuorosuunnittelun vaikutuksista. Keräsimme keskeisimmät tiedot aiheesta ja teimme Power Point -ohjelmalla tietopaketin esimiesten käyttöön. Tämän lisäksi rakensimme kehittymissuunnitelman keinoista, jolla työvuorojen kuormittavuus voitaisiin poistaa. Uusi…

  • Artikkeli: Fysioterapeuttiopiskelijat koululaisten hyvinvointia ja terveyttä edistämässä

    ,

    Pohjois-Karjalassa toteutettiin Koulufysioterapia–pilotti vuosina 2020-2021. Tässä artikkelissa kuvataan pilotin kokemuksia ja tuloksia. Koulufysioterapia-pilotin tavoitteena oli lasten ja nuorten hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen.  Tarkoituksena oli rakentaa koulufysioterapian toimintamalli Pohjois-Karjalan alueen kouluille. Vuoden 2020 Move!-mittausten tulosten perusteella pilotille oli tarvetta, koska Pohjois-Karjalan lasten ja nuorten fyysinen kunto on valtakunnan tasoon verraten mediaanituloksia heikompaa (Opetushallitus 2020). Pilotti…