Pulssi-portaali kertoo mitä Kareliassa tapahtuu juuri NYT näihin teemoihin liittyen. Koostamme Pulssiin tuoreet artikkelimme, videomme ja podcastimme. Tutustu, omaksu ja nauti!
-
Miten viestiä inklusiivisemmin?
Me kaikki viestimme päivittäin niin töissä kuin vapaa-ajalla, mutta kuinka usein pysähdymme miettimään viestintämme vaikutusta? Inklusiivinen viestintä parantaa viestinnän ymmärrettävyyttä ja osallistavuutta. Se perustuu ihmisten…
-
Sujuvaa opinnäytetyöprosessia rakentamassa Y-Akatemiassa: osa 2
Tämä artikkeli on toinen osa kolmen artikkelin sarjasta, jossa kuvataan Karelia-ammattikorkeakoulun Y-Akatemian opinnäytetyöprosessia ja siihen liittyvän seurantatyökalun suunnittelua. Sarjan ensimmäinen artikkeli käsitteli opinnäytetyöprosessin muotoilun taustoja.…
-
Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden antama palaute vuodesta 2024
Osana Karelia-ammattikorkeakoulun laatutyötä tiedustelimme aikaisempien vuosien tapaan vuoden 2024 avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoilta yleistä palautetta opiskelusta, onnistumisista sekä kehittämistä kaipaavista asioista. Palautekyselyn sisältö poikkesi aikaisemmista, sillä…
-
Opettajan työelämäjaksolla ohjauksen työkaluja ja erityisopetusta oppimassa
Karelian opettajien työelämäjaksojen tavoitteena on päivittää opettajan omaa osaamista ja saada tietoa oman työn ja organisaation toiminnan kehittämiseen. Työelämäjaksolta saadut opit ja havainnot ovat tärkeitä…
-
Tietämättömästä konsultoijaksi – Tekoäly ei olekaan niin pelottavaa
Aloitin Kareliassa viime vuoden (2024) elokuussa harjoittelussa tietohallinnon sekä viestintätiimin alaisuudessa. Omat ajatukseni Kareliassa työskentelystä tuolloin olivat IT-tuki sekä viestinnän parissa media-alan tehtävien toteuttaminen. En…
-
Työhyvinvointia psykofyysisen fysioterapian menetelmin
Selvitin syksyn 2024 työelämäjaksollani, miten psykofyysisen fysioterapian lähestymistapaa voidaan hyödyntää käytännön fysioterapiassa. Minua kiinnostivat Bacic Body Awareness Therapy (BBAT) ja Sovellettu rentoutus -menetelmä ja niiden…
-
Tekoäly ja kestävä kehitys – kulkevatko ne käsi kädessä?
Aloitin uudessa työssä Karelia-ammattikorkeakoulun International Business -koulutuksen lehtorina syksyllä 2024. Kerron tässä tekstissä millainen oli ensimmäinen kokemukseni tekoälyn hyödyntämisestä opetuksessa, ja miten se sai minut…
-
Karelia nousi parhaalle tasolle kansallisessa avoimen tieteen ja tutkimuksen arvioinnissa
Karelia osallistui vuonna 2024 korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille suunnattuun avoimen tieteen ja tutkimuksen ulkoiseen arviointiin (AVOTT). Arvioinnin suoritti Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta. …
-
Tekoälyn kanssa riittää useille tarkkailu, kokeilu ja maltti
Yli kahden vuoden ajan korkeakouluissa on kohdattu säännöllisesti tekoälypalveluilla tuotettua sisältöä. Osa sisällöstä on esimerkillistä osoitusta fiksusta ajankäytöstä. Osa on puolestaan viitannut siihen, että tutut…