Restonomi (AMK)

Kareliasta valmistuneena restonomina olet palveluiden ammattilainen, joka osaa tuottaa onnistuneen asiakaskokemuksen ja matkailupalvelun.

Monimuotototeutus

  • Opiskelupaikkoja: päivitetään tarkemmin elokuun alussa
  • Tutkinnon laajuus: 210 opintopistettä
  • Kesto:3,5 lukuvuotta
  • Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
  • Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus
  • Opetus: pääsääntöisesti klo 8 – 18 välillä.

Hakeminen

  • Karelian lisähaku: 7. – 12.8.2024
  • Opiskelijavalinta: Ennakkotehtävä ja yksilöhaastattelu

Restonomi – palveluiden ammattilainen

Restonomina tiedät, miten asiakaskokemus muodostuu ja mitä ensiluokkaisen asiakaskokemuksen tuottaminen vaatii. Restonomikoulutuksessa opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan matkailupalveluja. Opintojen aikana luot perustan omalle työurallesi.   

Restonomiopinnoissa perehdyt matkailu- ja palveluliiketoimintaan. Opintojen keskeisiä teemoja ovat asiakasymmärrys, palveluiden tuotteistaminen, myynti- ja markkinointiosaaminen ja vastuullinen palvelujen tuotanto. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osa-alueita ovat esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalvelut, ohjelmapalvelut sekä tapahtumatuotanto.  

Monimuoto-opinnot koostuvat verkko-, etä- ja lähiopinnoista. Monimuoto-opiskelu tarjoaa joustoa opintojen suorittamispaikkaan ja –ajankohtaan, mutta edellyttää sinulta itsenäistä opiskeluotetta. Osallistumista vaativaa verkossa tapahtuvaa etäopetusta on 2-3 iltapäivää viikossa. Lähiopetusta kampuksella Joensuussa on 2-3 päivää 2-3 kertaa lukukaudessa. Lähijaksojen välillä opiskelet itsenäisesti ja saat ohjausta verkko-oppimisympäristössä.

Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Harjoitteluissa ja työelämäprojekteissa tutustut matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisiin työtehtäviin. Voit myös hakeutua Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemiaan, jossa opiskelet monialaisessa tiimissä yrittäjyyttä.   

Aikaisemmin tai muualla hankittu osaamisesi on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa. 

Karelia - Restonomi

Restonomi työelämässä

Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä. 

Sinulla on laajat mahdollisuudet toimia monenlaisissa tehtävissä palveluiden parissa.  Ammattinimikkeitä ovat mm. palveluvastaava, vastaanottopäällikkö, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, myynti-/ markkinointisihteeri, tapahtumatuottaja, projektikoordinaattori ja matkailualan yrittäjä.                      

”Olemme päässeet kehittämään matkailun eri osa-alueita konkreettisesti”

Opintoihimme on kuulunut myös osa-alueita, joita en osannut edes kuvitella tähän kuuluvan, kuten tapahtumatuotanto ja markkinointi. Olen siis ollut todella tyytyväinen koulupaikan valintaani ja se on todella auttanut minua löytämään suuntaa, mitä kohti haluan mennä työmaailmassa, kertoo restonomiopiskelija Sarita Käräjähonka.

Restonomi - Opiskelijatarina

Katso videot


Sinua voisi kiinnostaa myös