Kareliasta valmistuneena restonomina olet palveluiden ammattilainen, joka osaa tuottaa onnistuneen asiakaskokemuksen ja matkailupalvelun.
Restonomi – palveluiden ammattilainen
Restonomina tiedät, miten asiakaskokemus muodostuu ja mitä ensiluokkaisen asiakaskokemuksen tuottaminen vaatii. Restonomikoulutuksessa opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan matkailupalveluja. Opintojen aikana luot perustan omalle työurallesi.
Restonomiopinnoissa perehdyt matkailu- ja palveluliiketoimintaan. Opintojen keskeisiä teemoja ovat asiakasymmärrys, palveluiden tuotteistaminen, myynti- ja markkinointiosaaminen ja vastuullinen palvelujen tuotanto. Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osa-alueita ovat esimerkiksi majoitus- ja ravitsemispalvelut, ohjelmapalvelut sekä tapahtumatuotanto.
Työharjoitteluilla on keskeinen asema opinnoissa. Harjoitteluissa ja työelämäprojekteissa tutustut matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisiin työtehtäviin. Aikaisemmin tai muualla hankittu osaamisesi on mahdollista hyväksilukea osaksi tutkintoa.
Tiimioppiminen ja yrittäjyystaidot -hakuvaihtoehdossa yhdistyvät yrittäjämäinen työtapa ja tiimioppiminen. Voit vahvistaa kiinnostustasi yrittäjyyteen ja vahvistaa työelämätaitojasi monialaisessa tiimiyrityksessä. Opiskelet käytännöllisesti yhdessä sovittujen aikataulujen mukaan.
Restonomi työelämässä
Matkailu- ja palvelualat ovat kasvavia toimialoja. Yksityiset palvelut ovat Suomen suurin työllistäjä.
Sinulla on laajat mahdollisuudet toimia monenlaisissa tehtävissä palveluiden parissa. Ammattinimikkeitä ovat mm. palveluvastaava, vastaanottopäällikkö, vuoropäällikkö, ravintolapäällikkö, myynti-/ markkinointiasiantuntija, tapahtumatuottaja, projektikoordinaattori ja matkailualan yrittäjä.
”Olemme päässeet kehittämään matkailun eri osa-alueita konkreettisesti”
Opintoihimme on kuulunut myös osa-alueita, joita en osannut edes kuvitella tähän kuuluvan, kuten tapahtumatuotanto ja markkinointi. Olen siis ollut todella tyytyväinen koulupaikan valintaani ja se on todella auttanut minua löytämään suuntaa, mitä kohti haluan mennä työmaailmassa, kertoo restonomiopiskelija Sarita Käräjähonka.